Triggerfish! Online Activatie Bureau

Gemak voor contentspecialisten

Door Wesley

Het leven van contentspecialisten en online tekstschrijvers wordt vanaf nu een stuk gemakkelijker. De oplossing is een SEO plug-in voor het content management systeem (CMS) Bigfish.

Nieuw

Een SEO-plugin is een hulpmiddel die automatisch checkt of de content optimaal is geschreven voor de zoekmachines. Deze oplossing is uiteraard niet nieuw in de online wereld. Het is wel uitzonderlijk dat deze plug-in is gemaakt in een eigen CMS. Veel mensen zijn bekend met de Wordpress plugin van Yoast, die van ons is nóg uitgebreider.

Wat zal het voor je betekenen?

Het voordeel is dat een webpagina wordt gecheckt op zoekwoorden. Stel je het volgende voor: uit een zoekwoordenonderzoek blijkt dat een website van een fietsenhandelaar een pagina moet hebben over “bakfietsen”. Het sleutelwoord op deze pagina is dus: bakfietsen.

De online contentspecialist van de fietsenhandelaar gaat direct aan de slag met het schrijven van interessante teksten en zoekt passende afbeeldingen. Versie 1 is klaar. De specialist gaat vervolgens de website van de fietsenhandelaar vullen en heeft een pagina gemaakt. Nu komt het punt dat het CMS de specialist te hulp gaat schieten.

Na het uploaden van de content, in het CMS, zal er direct een uitgebreid rapport komen. Dit rapport beoordeelt de kwaliteit van de content door de ogen van Google, Bing of een andere zoekmachine. Hij kijkt bijvoorbeeld of het sleutelwoord voorkomt in de tekst, url of de paginatitel. Tevens checkt de tool of afbeeldingen voorzien zijn van juiste alt-teksten of dat het sleutelwoord voorkomt in de eerste paragraaf. Uiteraard zijn er nog ruim 50 SEO-technische optimalisaties waarop gecheckt wordt.

De mooiste check is de leeftijd-leesbaarheid-check. Met andere woorden: vanaf welke leeftijd begrijpt de lezer de door jou geschreven teksten?

Wat levert het je op?

Het is ongelooflijk effectief dat er van geen enkele externe tools gebruik gemaakt hoeft te worden, om direct de contentkwaliteit te meten. Het bespaart veel tijd en levert de minder ervaren copywriter de juiste tools om de opdrachtgever het beste resultaat te geven. Naast schrijftalent heeft een student, van een communicatie opleiding, tegenwoordig SEO-skills nodig. Met Bigfish zit ook deze schoolverlater gebakken.

Naast de verbeteringen zijn er ook directe voorbeelden te zien van de Open Graph input. Dus als je jouw url in een Facebook status plaatst zie je direct de output in het CMS-systeem. Als dit niet naar jouw tevredenheid is, dan pas je het aan, dus nooit meer slechte referenties van derden.

Naast schrijftalent heeft een student van een communicatie opleiding tegenwoordig SEO-skills nodig. Met Bigfish zit ook deze schoolverlater gebakken!
Wesley

De toekomst

Dit is nog maar het begin, in de toekomst zullen alle relevante SEO-optimalisaties worden doorgevoerd, dus ook de relatief kleine verbeteringen. Daarnaast gaat er een pagerank, een kwaliteitsmeter van jouw pagina, komen en zal het CMS worden uitgebreid met documentatie over SEO optimalisatie.

Google Analytics en Search Console gaan in de toekomst ook een koppeling krijgen, zodat de resultaten van de optimalisatie direct meetbaar zijn. Hierdoor is het effect van de optimalisaties inzichtelijk. Stijgt jouw positie op het zoekwoord “bakfietsen” van 87 naar een top-5 notering? Het resultaat: directe waardering voor jou als contentspecialist!

Bij Triggerfish maken wij het je graag gemakkelijk!