Triggerfish! Online Activatie Bureau

BigFish: het eerste CMS vanuit klantperspectief

Sander van den Dries
Door Sander

Al sinds onze beginjaren is content king! Vele mooie projecten hebben we ontworpen waarin onze klanten hun content kunnen ontsluiten. En dat deed ieder systeem en iedere klant op zijn eigen manier. Maar ze hadden een paar dingen gemeen: ze waren meestal beperkend voor de creativiteit, complex in gebruik en gemaakt door techneuten in plaats van gemaakt voor mensen. 

Techniek is geweldig, om te maken én om te gebruiken. Maar waarom zijn er dan zoveel onbruikbare en technisch ingewikkelde systemen waar de gemiddelde content manager suïcidaal van wordt? 

Onze visie is dat techniek pas echt goed is als zelfs je moeder er mee kan werken.
Sander van den Dries

Content management moet anders!

Op een mooie maandagmorgen namen we een belangrijk besluit: content management zal en moet anders, beter en bovenal vanuit klantperspectief! Triggerfish zou Triggerfish niet zijn als we niet gewoon stronteigenwijs denken dat we alles beter kunnen. Tijd voor het bouwen van een nieuw CMS from scratch. BigFish ziet het levenslicht!

Kan content management echt beter?

Jazeker, daarvan zijn we overtuigd. Maar hoe dan? We zijn teruggegaan naar de basis en hebben de kern van een CMS ter discussie gesteld. Zonder rekening te houden met technische zaken hebben we onderzocht waar onze klanten behoefte aan hebben want het klantproces staat voorop. Hoe willen zij werken?

De ultieme combinatie tussen open en closed source

Vele interviews, post-it sessies en wireframes later hadden we de antwoorden en werd het tijd voor pure magie! Met de aanwinst van een nieuw back-end team zijn we op zoek gegaan naar de juiste technologie om dit te ontwikkelen. Na een kritische selectie viel de keuze op het open source framework Symfony2. De ideale basis voor onze ambitieuze plannen, en de ultieme combinatie tussen open source én closed source. Want waarom zou je kiezen als je het beste van die twee werelden kunt combineren? Dat wil zeggen de wereldwijde ontwikkelingen en community om snel en efficiënt te ontwikkelen maar dan wel 100% flexibel en op maat gesneden binnen de doelen van het specifieke project.

The simpler, the better

BigFish is in feite geen CMS maar een Content Management Framework (CMF). Als het ware een blokkendoos. We gebruiken een aantal voorgedefinieerde blokken voor het opbouwen van het CMS voor de klant verrijkt met maatwerk. Het is dus volledig op maat, het doet exact wat het moet doen, niet meer en niet minder. Nooit meer nutteloze opties die alleen maar in de weg zitten en je je toch nooit gebruikt, geen achterkant met complexe mappenstructuren maar een interactieve laag over je website die niet alleen heel makkelijk maar ook nog eens heel intuïtief werkt! Je hoeft geen universitaire opleiding te hebben gedaan om BigFish te kunnen gebruiken: the simpler, the better.

In BigFish heeft de gebruiker zelf de controle over het bijsnijden van de afbeeldingen en niet het CMS. Dit zorgt voor simpeler en beter afbeeldingen plaatsen en geen rare uitsneden.
Edwin Boezelman

Nerdtalk

Voor de nerds: BigFish kan communiceren met verschillende API’s. Zo kunnen we koppelen met bijvoorbeeld productdatabases, CRM systemen, e-mailsoftware en portals voor het uploaden en inzenden van advertenties. Ontelbaar veel andere koppelingen kunnen gelegd worden. Dat is niet alleen heel slim, maar bovenal bespaart het onze klanten veel tijd en dubbel werk in meerdere systemen!

 

Kom gerust eens kijken hoe BigFish kan bijdragen aan jouw online activatie. Neem contact op met Hans Kuit op 038 337 69 86